Mastercard of Visa, welke credit card kies je het best?

Als je gaat kijken voor een dienst of een product dan moet je vaak kiezen. Er zijn meerdere merken die hetzelfde aanbieden, en tussen die merken moet je dan uitmaken welke opties het beste zijn. Niet altijd even makkelijk, maar met wat hulp kom je er wel. Voor een credit card kan je kiezen uit twee bekende merken, namelijk Mastercard of Visa. Waarom is de ene beter dan de andere en welke is de beste. Dat is lastig te bepalen en dat merk je wel in dit artikel. Maar we kunnen je wel zeggen dat beide kaarten perfect dienst kunnen doen als betaalkaart.

Start hier gratis je aanvraag voor een kredietkaart!

We krijgen met zoveel te maken als we naar iets op zoek zijn of willen aanvragen. Reclame op internet, tv en dagbladen, overal staat er wel iets met informatie. Maar wat is dan de beste keuze. Waarschijnlijk het artikel dat je kan betalen en doet wat je verlangt. Van een credit card verwacht je dat deze werkt als je ergens in een winkel staat of online wil betalen. En als alles goed werkt ga je vaak geen verdere vragen meer stellen. Dat moet je doen als je de credit card wil aanvragen. En daarvoor moet je dus eerst al een keuze maken tussen Visa of Mastercard.

Wat is nu het grote verschil tussen die twee benamingen? Eigenlijk is er geen verschil, het zijn gewoon twee merken die allebei credit cards uitgeven aan klanten. Hun aanbod kan je vinden via banken. Je eigen huisbank heeft deze zeer waarschijnlijk en ook alle andere banken. Als je eentje wenst aan te vragen dan kan je voor eender welke bank kiezen. Het kan interessant zijn om verder te kijken dan je huisbank, om lagere kosten te betalen voor die kredietkaart. Want daar kan je toch een verschil maken als klant. Kijk online eens bij banken websites en klik door naar de informatie over creditcards, je zal daar de kosten vermeld zien staan. Vergelijk dan met andere banken en wie de beste kosten tarieven heeft, daar zou je in principe een kredietkaart kunnen aanvragen. Moet je dan al je bankzaken verhuizen? Neen helemaal niet, je kan perfect een kredietkaart bij een andere bank aanvragen en je zichtrekening bij je huisbank houden.

Om nu toch een verschil op te noemen tussen Visa en Mastercard. Een Visa credit card bestaat al iets langer dan de Mastercard. Maar je kan op beide oren slapen, overal ter wereld waar je deze wil gebruiken, ze zullen zeker en vast werken. Net ook daarom dat ze zo vaak gebruikt worden op reis, overal worden deze aanvaard. Nog een voordeel is dat een kredietkaart dat ene voordeel heeft ten opzichte van een gewone bankkaart, je kan namelijk op krediet kopen. Vandaag iets kopen en het geld gaat maar volgende maand van je rekening. Iets wat zeer veel mensen als handig ervaren.

Start hier gratis je aanvraag voor een kredietkaart!

You may also like...

Let op: geld lenen kost ook geld.