Zo kan je een creditcard voor studenten krijgen in 1-2-3!

Studenten hebben vaak lastige periodes te overbruggen. Niet alleen het studeren en examens zijn lastig voor hen. Vaak gaat het financieel ook niet altijd even makkelijk. Je hebt veel kosten en weinig inkomsten, want tijdens het studeren kan je niet werken. Je ouders kunnen je wel ondersteunen, maar dat gaat ook niet altijd even gemakkelijk. Cash geld geven is ook niet zo handig, je hebt geen overzicht van wat je nog overhebt of nog kan uitgeven. Met een creditcard voor studenten is dit al heel anders.

Start hier gratis je aanvraag voor een kredietkaart!

Studenten in het middelbaar en universiteit maken vaak financieel lastige momenten mee. Een vakantie of weekendwerk is wel mooi meegenomen, maar hier kan je zeker niet van leven. Het is goed om te sparen of uit te geven aan hobby materiaal, maar je kan er niet van rond komen. Het leven is zo al duur genoeg en als student maak je dit elke dag mee. Daarom is er een creditcard voor studenten best wel handig. Net omdat je niet meer met cash geld te maken krijgt en alles met een kredietkaart kan betalen. Je weet precies waar je het aan uitgeeft en je hebt een veilige betaalmethode. Een kredietkaart heeft steeds een verzekering mocht er iets verkeerd gaan. Een levering die niet tijdig of met schade aankomt, een dienst of product die het snel laat afweten, dan kan je makkelijk de verzekering van je kredietkaart aanspreken en nemen zij het van je over.

Een creditcard kan niet iedereen zomaar aanvragen. Omdat de terug betaling een zekerheid moet zijn voor een bank, zij willen het risico altijd zo laag mogelijk houden. Dus als student kan je een creditcard niet aanvragen, want je hebt geen vaste inkomsten. Maar je ouders kunnen dit dus wel doen. Zij hebben vaak wel een vaste job en dus voldoende inkomsten om de uitgaven met de creditcard te kunnen terug betalen. Als ouder kan je de creditcard dan aan je zoon of dochter geven die zij dan gebruiken. Ze hebben enkel de pincode nodig om gebruik te maken. Eventueel ook het beveiligingsnummer welke op de achterkant van de creditcard staat. Deze heb je nodig om online een betaling te doen.

De kosten voor een creditcard voor studenten hangt af van welke bank je gebruikt. Neem je je vaste huisbank dan zit je meestal wel goed, maar kijk toch maar eens naar de kosten ervan. Het kan net zijn dat je bank vrij hoge kosten in rekening brengt, die betaal je jaarlijks. Als je wil vergelijken dan kan je op het internet beginnen rondkijken naar andere banken. Door te vergelijken zal je zien dat er ten eerste heel wat banken zijn en ten tweede dat de kosten nogal kunnen verschillen. Je hoeft maar enkele banken gezien te hebben om te weten dat de kosten op een creditcard voor studenten nogal kan verschillen. En hier kan jij je voordeel mee doen als consument en gebruiker van de creditcard.

Start hier gratis je aanvraag voor een kredietkaart!

You may also like...

Let op: geld lenen kost ook geld.