Een kredietkaart, wat is dat? Alles haarfijn uitgelegd!

De gewone betaalkaart kent iedereen al. Je hebt er zeer zeker eentje in gebruik. De bankrekening gaat dat automatisch gelinkt worden aan die betaalkaart, zodat alles automatisch kan verlopen. We denken er niet meer bij na hoe alles gaat, en dat is maar best zo natuurlijk. Een kredietkaart is een ander verhaal, we kunnen die ook gebruiken om te betalen, maar de verwerking gaat net iets anders. Als je er nog niets van kent, dan ben je op het juiste artikel aangekomen.

Start hier gratis je aanvraag voor een kredietkaart!

De kredietkaart is een handig betaalmiddel en net om volgende reden. Alles wat je nu koopt moet je pas een maand later betalen. Alles verloopt automatisch via je bankrekening waar je loon op komt. Het is net omdat de bank zekerheid heeft dat je je uitgaven kan terug betalen dat je op krediet mag betalen. Het spreekt dan ook voor zich dat je een vast inkomen moet hebben om de aanvraag van een kredietkaart te vervolmaken. Alsook dat je meerderjarig moet zijn, maar het ene gaat samen met het andere. Als de aanvraag van een kredietkaart loopt moet je ongeveer twee weken wachten eer je de kaart thuis krijgt, bij een aanvaarding natuurlijk. Het neemt wat meer tijd in beslag omdat de bank moet nagaan of je een vast loon hebt en dergelijke meer. Ze berekenen het risico dat ze aan je hebben als nieuwe klant. Een standaard procedure zeg maar.

Elke bank heeft een kredietkaart in hun diensten. Het is dus niet zo moeilijk om een bank te vinden die ze je wil geven. Het lastige kan zijn om te kiezen welke kredietkaart je precies moet nemen. Er zijn twee zeer bekende merken, namelijk Visa en Mastercard. Als je een banken website bezoekt dan zie je die twee merken terug komen. Het is niet dat je moet kiezen tussen die twee merken, maar ook tussen verschillende opties met die merken. De ene kredietkaart heeft een hogere uitgavelimiet, de andere is meer geschikt om internationaal te gebruiken. Een kredietkaart is eigenlijk een betaalkaart die je helemaal naar wens kan aanpassen. Iedereen heeft andere wensen en noden, ook als het op betalen aankomt. Neem daarom je tijd als je op zoek gaat naar een kredietkaart. Met het grote aanbod kan het wat lastig zijn, maar uiteindelijk heb je met elke kredietkaart dat grote voordeel. Dat je dus op krediet kan betalen.

De aanvraag van een kredietkaart kan je bij je eigen bank doen. Maar ook bij een andere bank. Nog een verschil tussen het aanbod van banken zijn de kosten die ze aanrekenen voor een kredietkaart. Dat kan nogal verschillen van bank tot bank. Neem je tijd om dit allemaal goed te bekijken en maak de keuze om de goedkoopste kredietkaart te nemen. Die heeft dezelfde betaalmogelijkheden als een duurdere betaalkaart. Naar gemak toe heb je hier dus een degelijk betaalmiddel.

Start hier gratis je aanvraag voor een kredietkaart!

You may also like...

Let op: geld lenen kost ook geld.