Een kredietkaart van KBC? Ontdek hier alles wat je moet weten!

Een kredietkaart van KBC is makkelijk te verkrijgen. Er zijn wel enkele voorwaarden om een kredietkaart te kunnen krijgen en dat is bij elke bank zo. Eén van die voorwaarden is dat je meerderjarig moet zijn. Een kredietkaart hebben is toch een heuse verantwoordelijkheid want je koopt op krediet. Dus je moet ook zorgen dat je de uitgaven elke maand kan terug betalen. Wat moet je nog weten over de KBC kredietkaart ontdek je in dit artikel.

Start hier gratis je aanvraag voor een kredietkaart!

Het meerderjarig zijn is ook gelinkt aan het feit dat je een voltijdse job en inkomsten moet hebben. Een kredietkaart geeft je het gemak dat je op krediet kan kopen. Maar voor dat gemak moet je bewijzen dat je een laag risico bent voor de bank. Dat kan je doen door enkele loonfiches voor te leggen, zodat de bank ziet dat je ergens aan het werk bent. Op krediet iets kopen heeft een leuk voordeel voor jou als klant. Je kan nu iets aankopen en pas de volgende maand zie je het geld van je rekening gaan. Dat kan handig zijn om een grote bedrag uit te geven, je voelt het niet onmiddellijk aan je portefeuille. Je kan een maand de uitgave voorbereiden en je geen zorgen meer moeten maken. Met een kredietkaart van KBC kan je dat dus allemaal doen. Ook via het internet kopen kan met een kredietkaart. Dankzij het controle nummer op de achterkant van de kredietkaart kan je de aankoop in orde maken. Samen met de kaartlezer van KBC heb je dus een veilige manier van betalen, en dat is nog zo een voordeel van een KBC kredietkaart.

Veiligheid en betalen moeten dezer dagen samen gaan. Je wil het niet weten dat je een online betaling doet en je gegevens zomaar worden vrijgegeven. Vandaar ook het controle nummer op je kredietkaart. Dat nummer bevat drie cijfers en die heb je nodig om een betaling uit te voeren. Ook bij een betaling in de winkel kan je met de kredietkaart van KBC met een gerust gevoel betalen. De pincode die ontvang je via de post in je bus. Het is aan te raden om deze aan te passen bij het eerste gebruik. Een pincode moet een persoonlijke keuze zijn en een combinatie die niemand anders kent.

Een kredietkaart aanvragen bij KBC bank kan je doen in een bankkantoor naar keuze. En zo zijn er heel wat in je buurt. Maar ook via het internet is dit mogelijk. Je moet enkele gegevens invullen en bewijs geven van inkomsten. Eens die zaken bij de bank aankomen zullen ze je aanvraag bekijken. Dit kan ongeveer twee weken duren. Bij een groen licht krijg jij de kredietkaart en pincode in je bus thuis. Maak gebruik van je kredietkaart zoals je zelf wenst. Respecteer wel de uitgavelimiet. Deze laat je toe een bedrag maandelijks te verbruiken, maar je moet dit bedrag de volgende maand terug betalen.

Start hier gratis je aanvraag voor een kredietkaart!

You may also like...

Let op: geld lenen kost ook geld.