Welke soorten kredietkaarten zijn er?

Wist je al dat er verschillende soorten kredietkaarten zijn. Niet dat de afmetingen ervan verschillen, maar de eigenschappen die jij kan gebruiken als klant, kunnen verschillen. Mogelijk heb je gewoon een kredietkaart aangenomen zonder vragen te stellen. Zo wat iedereen doet dat, maar het is wijselijk de bank toch wat vuur aan de schenen te leggen. Het is immers een belangrijk betaalmiddel voor jou. Heb je dan wel de meest geschikte kredietkaart op zak?

Start hier gratis je aanvraag voor een kredietkaart!

Je zal misschien de namen Visa en Mastercard al horen vallen hebben, of eentje in bezit hebben? Dat is al een eerste verschil bij kredietkaarten. De werking van beide is precies dezelfde, maar het verschil is dat het twee merknamen zijn die kredietkaarten uitgeven. Je bent vrij te kiezen welke je wil gebruiken, de ene kaart heeft meer opties naar uitgavelimiet toe, terwijl de andere misschien betere verzekering geeft bij fraude of diefstal. De punten en komma’s kan je zelf uitzoeken tussen die twee, maar als je een gewone kredietkaart nodig hebt is eender welk merk ok.

Een ander gegeven is de uitgavelimiet van de kredietkaart. Die is meestal al vastgesteld bij het verkrijgen van de kredietkaart. Maar sommige soorten kredietkaarten geven de optie om die limiet te verhogen. Het zal vaker gebeuren dat je deze wil verhogen dan wel wil verkleinen. Als de limiet lager ligt dan kan je maandelijks ook minder uitgeven. Dat kan wel handig zijn om geen gekke aankopen te kunnen doen die veel te duur zijn. Maar het gemak van een hogere uitgavelimiet is dat je net zeker bent dat je met een hoog bedrag ook op krediet kan kopen. Dan koop je vandaag iets en je weet dat het pas een maand later van je rekening zal gaan. Nog zo een voordeel van een kredietkaart, je kan op krediet kopen.

Op krediet kopen is handig voor als je op reis bent, een dure aankoop moet doen of het einde van de maand wil overleven. Dan komen alle kosten samen en kan het zijn dat je niet voldoende centen meer hebt staat op je zichtrekening. Met een kredietkaart los je dat op, want je kan nu iets kopen om dan volgende maand te betalen. Maak hier uiteraard geen gewoonte van want eigenlijk is dit niet de manier om een kredietkaart te gebruiken. Al is het wel zo voorzien.

Hoe kan je alle soorten kredietkaarten makkelijk bekijken? Naar enkele bankkantoren stappen is een optie, maar dat neemt heel wat tijd in beslag. Maak het jezelf makkelijk en surf gewoon naar de websites van enkele banken. Klik door naar de kredietkaart pagina en informeer je op die manier. Dan kan je alles goed vergelijken en ook naar de prijs per jaar kijken. Als je geen frequente gebruiker bent is een standaard kredietkaart voldoende. Wil je liever de full option, dat is zeker mogelijk maar daar betaal je ook meer voor.

Start hier gratis je aanvraag voor een kredietkaart!

You may also like...

Let op: geld lenen kost ook geld.