Wat zijn de voordelen van een kredietkaart?

Betaalkaarten hebben ons leven een stuk makkelijker gemaakt, dat weten we nu al enige tijd. De gewone bankkaart, bancontact hebben we allemaal in onze portefeuille zitten en gebruiken we zo goed als dagelijks. Cash geld heeft plaats moeten ruimen voor de plastieken betaalkaart. Het is zoveel makkelijker en ook een pak veiliger. Enkel jij kent de pincode van de betaalkaart en dat is zeer veilig. Een andere kaart die ook met een pincode werkt is de kredietkaart. Dit en nog veel andere voordelen ontdek je in dit artikel.

Start hier gratis je aanvraag voor een kredietkaart!

De pincode van een kredietkaart geeft je zekerheid dat niemand anders een betaling kan maken. Ook om via het internet een aankoop te doen kan je de pincode gebruiken en vaak ook met de veiligheidscode die achteraan op de kredietkaart staat. Deze kan gevraagd worden op enkele online webwinkels. De kredietkaart is trouwens een van de meest populaire betaalmethodes om te gebruiken bij het online winkelen. Dus is het zeker een goed idee zo een betaalkaart in bezit te hebben.

Een tweede voordeel en mogelijk wel het grootste voordeel is dat je op krediet kan betalen. Het komt er op neer dat je vandaag iets kan aankopen, in een winkel of online, en dat de betaling pas een maand later zal gebeuren. En dat is ook vaak de reden waarom mensen een kredietkaart willen. Die eigenschap zorgt ervoor dat je een grote aankoop kan doen er nog niet onmiddellijk voor hoeft te betalen, pas een maand later zie je het geld van je rekening gaan. Of als je de gewone bankkaart niet meer kan gebruiken door een te laag saldo kan je de kredietkaart gebruiken om die periode te overbruggen. Over de betaling hoef je je ook al geen zorgen te maken. De kredietkaart zal altijd gelinkt worden aan de bankrekening waar je loon op komt. Zo weet jij dat de terug betaling goed zal verlopen, maar ook voor de bank is dit belangrijk. Zij willen zeker zijn dat de uitgaven uiteindelijk zullen betaald worden. Bij de aanvraag en goedkeuring van een kredietkaart zal je de uitleg hierover wel krijgen. De banken zorgen dat alles in orde komt, jij hoeft in principe enkel je handtekening te plaatsen bij de aanvraag.

Een bank die een kredietkaart uitgeeft aan een klant wil daarvoor iets terug. Dat gaat dan voornamelijk om geld. De kosten die je jaarlijks moet betalen voor een kredietkaart zijn misschien niet zo hoog, maar je moet niet verwachten dat het allemaal gratis is. Of toch? Ja, er zijn kredietkaarten die je niets kosten voor het gebruik. Dit zijn niet altijd kredietkaarten met de meeste voordelen aan verbonden. Zoals bijvoorbeeld de uitgavelimiet die vrij laag is. Maar dat hangt dan weer af van de situatie en hoeveel je wil spenderen met de kredietkaart.

Start hier gratis je aanvraag voor een kredietkaart!

You may also like...

Let op: geld lenen kost ook geld.