Betalen met een kredietkaart: waarop letten?

De gewone bankkaart, bancontact, is een handig betaalmiddel. We hebben er allemaal eentje in de handtas of portefeuille zitten. Het is de directe link met onze bankrekening, daar komt al het geld op te staan van je inkomsten. Nog een andere manier om betalingen uit te voeren is met een kredietkaart. Deze betaalkaart heeft zoveel voordelen, maar wat zijn die voordelen precies. Waar moet je op letten als je een kredietkaart wil aanvragen. Je ontdekt al de antwoorden op deze vragen in dit artikel.

Start hier gratis je aanvraag voor een kredietkaart!

Betalen in een winkel kan je met de gewone bankkaart of kredietkaart, in de kaartlezer steken en de pincode invoeren en je bent er al vanaf. Dat is de werking op een zeer eenvoudige manier weergegeven. Wat er achter zit is vaak zeer belangrijk om te weten. Het eerste waar je moet op letten bij het gebruik van een kredietkaart zijn de kosten die je er jaarlijks voor moet betalen. Een bank zal je niet zomaar iets gratis geven. Maar ook daar kan jij je voordeel uit halen. En dat is eenvoudig te bekomen. Het enige wat je moet doen is de banken beginnen vergelijken. Bekijk de kosten voor een kredietkaart, wat kost het je en welke eigenschappen hebben de kredietkaarten. Is deze voldoende voor jou om te gebruiken, dan kan je hiermee aan de slag. Het aanvragen kan je online doen, invoeren van enkele gegevens. Bij een goedkeuring van de bank krijg je de kredietkaart na ongeveer twee weken, samen met de pincode. Ook via een bankkantoor kan je de kredietkaart uiteraard nog aanvragen.

Bij het betalen met kredietkaart moet je letten op een goede pincode. Maak er een persoonlijke code van die jij alleen kent. De standaard combinatie van vier dezelfde cijfers is dan misschien wel makkelijk, maar als iemand met slechte bedoelingen hier weet van krijgt, dan kan je voor nare gevolgen te komen staan. En dat wil je kost wat kost vermijden, iemand die je pincode kent en er misbruik van maakt. Zorg dus dat je een goede pincode kan bedenken, de maand en dag van je verjaardag, huwelijksverjaardag, geboorte van een kind, enzovoort. Allemaal persoonlijke zaken die niet iedereen zomaar kan onthouden. Bij het ontvangen van een kredietkaart krijg je een standaard pincode opgestuurd. Maar je past deze het best aan bij het eerste gebruik. Dat kan in alle betaalautomaten of ergens in een bankkantoor.

Via het internet betalen met een kredietkaart kan natuurlijk ook. Ook hier heb je een kaartlezer voor nodig van je bank en de pincode. In sommige gevallen ook de veiligheidscode die achteraan op de kredietkaart staat. Deze drie cijferige code zorgt voor nog een extra beveiliging. Niemand kan deze code weten, aangezien ze op de kredietkaart achteraan staat. Bij een online aankoop kan dit een vraag zijn om in te vullen.

Start hier gratis je aanvraag voor een kredietkaart!

You may also like...

Let op: geld lenen kost ook geld.