Prepaid kredietkaarten vergeleken: wij deden de test!

Een kredietkaart kent iedereen tegenwoordig, een handig betaalmiddel waar je op krediet mee kan kopen, zowel via het internet als in de winkels. Naast de gewone bankkaart is de kredietkaart een van de meest populaire betaalkaarten. Maar er bestaat ook een prepaid kredietkaart. Welk verschil heeft deze met een gewone kredietkaart? Kan iedereen deze aanvragen en welke voordelen kan je ervan genieten?

Start hier gratis je aanvraag voor een kredietkaart!

De prepaid kredietkaart heeft op zich dezelfde werking als een gewone kredietkaart, je kan deze gebruiken over de hele wereld en dus ook voor online aankopen. Maar het echte verschil zit net in het krediet gedeelte. Waar je bij een gewone kredietkaart op krediet kan kopen, nu kopen en volgende maand betalen. Bij de prepaid kredietkaarten moet je op voorhand een bedrag op de kredietkaart plaatsen. Je kan dan niet meer uitgeven dan dat er op de prepaid kredietkaart staat. Dit kan handig zijn, om geen al te grote uitgaven te doen. En dat kan handig zijn als je de prepaid kredietkaart zelf wil gebruiken, of om aan iemand te geven. Bijvoorbeeld een meerderjarige zoon of dochter die je wat meer vrijheid wil geven als het aankomt op betalen. Dan weet je dat ze de prepaid kredietkaart kunnen gebruiken in zo wat alle mogelijke winkels, maar ook dat ze niet meer kunnen uitgeven volgens het opgeladen krediet. Zo komt er niemand voor verrassingen te staan en heb je toch de voordelen van een kredietkaart.

Want ook bij een prepaid kredietkaart heb je heel wat voordelen. Het financiƫle aspect staat hierboven al uitgelegd, maar ook naar verzekering en fraude toe heb je hier de nodige voordelen. Bij diefstal kan je steeds card stop bellen zodat niemand je prepaid kredietkaart nog kan gebruiken. Eens ze de code weten of een online aankoop doen met behulp van de veiligheidscode die achteraan op de kaart staat, kunnen ze het krediet helemaal opgebruiken. Mocht je zelf iets online aankopen en de levering en product is niet naar wens dan kan je de verzekering aanspreken om de betaling te pauzeren of te annuleren tot het euvel is opgelost.

Je kan de prepaid kredietkaart aanvragen bij een bank naar keuze. Je hoeft zelfs niet bij je vaste huisbank te blijven hiervoor. Banken bieden hun diensten aan ook voor mensen die klant zijn bij een andere bank. Een lening bij een andere bank kan ook bijvoorbeeld, en daar heb jij al consument heel wat voordelen bij. Want zo kan je steeds de beste voorwaarden verkrijgen bij een dienst van een bank. Zorg dus dat je de laagste kosten heb bij het aangaan van een prepaid kredietkaart, vergelijk zoveel mogelijk banken hiervoor en maak de juiste beslissing. Om de aanvraag te doen heb je een vast inkomen nodig. De bank wil weten dat je de uitgaven met de prepaid kredietkaart ook kan terug betalen. Het krediet dat je erop plaatst moet je dus ook kunnen terug betalen, anders zal de bank je aanvraag weigeren.

Start hier gratis je aanvraag voor een kredietkaart!

You may also like...

Let op: geld lenen kost ook geld.