Kredietkaart? Let op voor deze kosten!

Betalen met een kredietkaart is zo gemakkelijk. In de winkel gebruik je deze met een pincode en het geld gaat de volgende maand van de rekening af. Naast de gewone betaalkaart is dit onze meest favoriete kaart om ergens te betalen. Ook om online te shoppen gebruiken we zeer vaak een kredietkaart. Maar wat zijn de kosten van een kredietkaart? Is er een verschil bij weinig of veel gebruik en waar kan je nog op besparen?

Start hier gratis je aanvraag voor een kredietkaart!

Soms lijken de diensten van een bank wel gratis, steeds je een bankkantoor binnen stapt voor informatie kom je buiten met een antwoord en je hebt er geen geld voor moeten geven. Was het maar waar natuurlijk, de info mag dan wel gratis zijn, eens je een dienst afneemt dan betaal je daar voor. Een bankrekening en gewone betaalkaart kost je al geld, zeker als er online banking bij is. Een kleine kost wel, maar alles samen neemt het toch budget van je weg. Een kredietkaart is ook te betalen, en de hoogte van de kosten zijn afhankelijk van het soort kredietkaart. Sommige banken geven ook gratis kredietkaarten, maar die zijn vaak beperkt in uitgavelimiet en dat kan mogelijk niet interessant voor je zijn.

De uitgavelimiet van een kredietkaart is er om ervoor te zorgen dat je niet eindeloos kan blijven uitgeven met de kredietkaart. Dan zou je voor verrassingen komen te staan, veel uitgaven maar niet voldoende inkomsten om alles kunnen terug te betalen. Dat wil de bank vermijden, aangezien ze het risico per klant zo laag mogelijk willen houden. Daarom ook dat een kredietkaart enkel zal gegeven worden als je kan bewijzen dat je een vast inkomen hebt. Zo is de bank zeker dat je de uitgaven ook kan terug betalen. De standaard uitgavelimiet van een kredietkaart ligt vaak rond de € 1500,00. Wat voor veel mensen zal overeenkomen met een maandloon. Heb je nood aan meer dan kan je dit aanvragen bij de bank, maar ook hier kunnen hogere kosten aan verbonden zijn.

Afhankelijk van je wensen en noden zullen de kosten dus lager of hoger zijn voor een kredietkaart. Je kan trouwens bij eender welke bank een kredietkaart aanvragen. De kosten zullen overal verschillen, maar je hoeft niet alles te verhuizen omdat je enkel een kredietkaart bij een andere bank hebt. De kredietkaart zal dan gelinkt worden aan je huidige bankrekening, en de terug betaling van uitgaven zal via domiciliëring lopen. Een automatisch proces waar jij als klant eigenlijk niets voor moet doen.

Vergelijk de kosten van een kredietkaart, je kan dat eenvoudig doen via het internet. Bezoek enkele banken websites en klik door naar de informatie over kredietkaarten. Daar zie je alle verschillende opties verschijnen en kan je kiezen welke kredietkaart je wenst aan te vragen. Alsook zie je de kosten per jaar en eventueel per transactie vermeld staan.

Start hier gratis je aanvraag voor een kredietkaart!

You may also like...

Let op: geld lenen kost ook geld.