Wat is de goedkoopste kredietkaart voor mijn profiel?

Er zijn steeds kosten verbonden aan het gebruik van een kredietkaart. Als je in een bankkantoor daarover gaat informeren zullen ze het misschien niet direct vermelden, maar wees maar zeker. De kosten zijn jaarlijks te betalen en soms per transactie. Maar wat de goedkoopste kredietkaart voor jou is dat ontdek je in dit artikel. Ook op het kiezen van een kredietkaart kan je geld besparen. Ook al dient het om geld uit te geven. Hoe dat allemaal in mekaar zit? Lees dit artikel verder.

Start hier gratis je aanvraag voor een kredietkaart!

We kennen de kredietkaart als een betaalmiddel waarmee je op krediet kan kopen. Maar wat wil dat precies zeggen? Vandaag doe je een aankoop in een winkel in de buurt of via het internet. Je krijgt de goederen al direct in ontvangst, maar de betaling zal pas een maand later gebeuren. Dat wil ‘op krediet kopen’ betekenen. Kan iedereen dit zo maar doen? Ja, maar je moet wel in het bezit zijn van een vast inkomen. Daar de bank zekerheid wil en het risico in een klant zo laag mogelijk houden, moet jij kunnen bewijzen dat je de uitgaven op krediet ook kan terug betalen. Dat kan aan de hand van een loonfiche of contract van je werkgever. Zo ziet de bank alle gegevens in één keer en hebben ze zekerheid dat de terug betaling ook zal geschieden. Moet je die terug betalingen ook nog eens zelf doen? Neen, dat loopt via domiciliëring op de bankrekening waar je loon op komt. Eigenlijk heb je daar geen omkijken maar naar. Het is allemaal zo makkelijk gemaakt voor de klant. Waar je wel moet op letten zijn de kosten die je hebt aan het gebruik van de kredietkaart.

Een bank zal geen enkele dienst zomaar gratis geven. Je moet er voor betalen, via een maandelijkse of jaarlijkse bijdrage. Dat gaat ook allemaal automatisch, ze nemen het zomaar van je bankrekening. Dus bij de aanvraag van een kredietkaart moet je niets betalen, eens je de kredietkaart in bezit hebt zal je aan de uitgaven merken dat de kosten in rekening zijn gebracht. Zorg dat je de goedkoopste kredietkaart hebt, denk eerst eens na hoe vaak je deze zal gebruiken. Ben je een zakenman of vrouw en heb je deze in eigen land en het buitenland nodig, dan ga je best voor de kredietkaart met de meeste opties. Is dat niet zo, en gebruik je de kredietkaart enkel in eigen land om boodschappen te doen en een occasionele aankoop via het internet, neem dan een standaard kredietkaart. Die kosten liggen lager want het gebruik is ook een stuk minder.

Je kan de kosten van een kredietkaart vergelijken door even naar de websites van banken te surfen. Bekijk wat de kosten daar zijn en maak je keuze aan de hand van dat vergelijk. Eens de aanvraag is gedaan en je krijgt een goedkeuring voor gebruik, ontvang je de kredietkaart na ongeveer twee weken, samen met de pincode.

Start hier gratis je aanvraag voor een kredietkaart!

You may also like...

Let op: geld lenen kost ook geld.