Met welke kosten moet ik rekening houden bij een credit card?

Een dienst afnemen bij een bank is betalend, mocht je dat nog niet weten. Ook al kan je zoveel informatie als je maar wenst bekomen in een bankkantoor, of via de website van een bank. Dat is allemaal gratis, maar eens je je handtekening plaatst onder een aanvraag en de dienst begint te lopen, dan betaal je daar ook voor. Periodiek vaak, een jaarlijkse bijdrage. De credit card kosten zijn ook vaak jaarlijks te betalen. Maar welke kosten komen er zoal bij zien?

Start hier gratis je aanvraag voor een kredietkaart!

Een kredietkaart in je portefeuille geeft je zoveel gemakken. Naast de gewone betaalkaart zijn er toch enkele verschillen op te merken. Een eerste is dat een kredietkaart overal ter wereld aanvaard is. Sta je in de slager om de hoek of wil je iets betalen in Japan, de betaling zal zeker slagen. Net omdat de kredietkaart wereldwijd aanvaard is, is deze betaalkaart ook zo populair bij reizende mensen en ook zakenlui die overal betaalzekerheid moeten hebben. Cash geld is niet meer zo leuk om nog op zak te hebben. Diefstal is de belangrijkste oorzaak hier. Niemand wil het meemaken om ergens op reis te zijn en geen geld meer te hebben omdat ze bestolen zijn. Daarom is een kredietkaart zoveel beter. Mocht die gestolen worden dan kan je eenvoudig naar card stop bellen en zo je kaart stop zetten. Dan kan niemand er nog mee betalen. Nog een voordeel van een kredietkaart is dat je op krediet kan kopen. Dat is niet zo een geheim natuurlijk, je doet nu een aankoop met je kredietkaart en pas een maand later zie je het geld van de rekening gaan. Handig om het einde van de maand te overbruggen, als veel gezinnen op hun laatste centen zitten. Maar ook als er een onverwachte kost komt opduiken. Dan is de kredietkaart een zeer goede oplossing.

Welke credit card kosten zullen nu aangerekend worden? Dat is wat afhankelijk van de soort kredietkaart en de bank waar je ze afneemt. Een bank is een winkel die moet verdienen op het verlenen van diensten zoals kredietkaarten, leningen, bankrekening en dergelijke meer. Hoe meer kosten ze aanrekenen hoe meer ze zullen verdienen. Maar aangezien er heel wat banken zijn in ons land moeten ze ook concurrentie aangaan met alle banken. Daarom dat ze die kosten toch wat competitief moeten houden om zoveel mogelijk klanten te winnen. Een kredietkaart kan op maat geleverd worden, en dan met name de uitgavelimiet. Er zijn tal van verzekeringen die je standaard hebt, maar ook kan uitbreiden indien dat nodig is. Je kan op de website van alle banken eens bekijken hoeveel die kosten precies zijn om zo een idee te vormen. Vergelijk ook die kosten met andere banken, zo kan je de goedkoopste bankkaart eruit halen. Als het een kredietkaart is voor normaal gebruik dan heb je niet alle opties nodig en zullen de jaarlijkse kosten wel nog meevallen.

Start hier gratis je aanvraag voor een kredietkaart!

You may also like...

Let op: geld lenen kost ook geld.