Hoe werkt een oplaadbare creditcard? Tips en advies!

Naast de klassieke creditcard bestaat er nu ook zoiets als een oplaadbare creditcard. Dit is geen creditcard die je moet opladen in een stopcontact, maar wel met geld. Hoe dat allemaal in mekaar zit ontdek je in dit artikel. Deze oplaadbare creditcard is misschien nog niet zo lang een aangeboden dienst bij banken, maar is wel zeer in trek. Net omdat je alle voordelen hebt van een creditcard maar er zijn toch enkele dingen anders. Je hebt meer controle over je uitgaven en bent op elke moment op de hoogte van wat er aan het gebeuren is met de creditcard.

Start hier gratis je aanvraag voor een kredietkaart!

Een klassieke creditcard kent iedereen, en vele mensen hebben al eentje op zak. Net omdat het een handig extra betaalmiddel is, wat je naast de gewone bankkaart kan gebruiken. Het grote voordeel van een creditcard is dat je op krediet kan kopen. Vandaag iets bestellen via het internet of in de winkel in de buurt en je ziet het geld pas de volgende maand van je rekening gaan. Zeer handig als het een groot bedrag is of je zit op het einde van de maand wat laag op je bankrekening. Dat kan je dus ook overbruggen met een oplaadbare creditcard. Maar wat is nu precies het verschil tussen een klassieke en een oplaadbare creditcard?

Een oplaadbare creditcard heeft de eigenschap dat je geld moet opladen voor je de creditcard kan gebruiken. Dus stel dat je een krediet wil gebruiken van 1000 euro met die kredietkaart dan moet je die eerst opladen vooraleer je de creditcard kan gebruiken. Is dit handig? Zeer zeker wel, zo blijf je steeds de baas over je eigen budget en kan je ook niet meer geld op maken dan dat je hebt opgeladen. Dit kan handig zijn als je op reis bent of op uitstap en een budget hebt. Het is vaak een goede manier om geld vast te zetten zodat je niet meer zou uitgeven. Een budget moet je strikt naleven want anders kom je in de financiƫle problemen. En daarom is een oplaadbare creditcard zo handig. Eens het geld is opgebruikt kan je de kredietkaart niet meer gebruiken en moet je opnieuw geld op laden. Dat kan je via je online banking doen of in een bankkantoor in de buurt.

Je kan een oplaadbare creditcard bij elke bank verkrijgen. Ook bij je eigen huisbank, maar het is aan te raden om eens bij een andere bank ook te kijken. De banken rekenen kosten aan voor elke dienst die ze verlenen, dus ook voor een oplaadbare creditcard. Hoeveel dat precies is hangt af van bank tot bank en van welke oplaadbare creditcard je precies aanvraagt. Ook bij deze creditcard heb je verschillende opties die je extra kan afnemen. Surf naar enkele websites van banken en je kan alle informatie lezen en indien nodig aanvragen.

Start hier gratis je aanvraag voor een kredietkaart!

You may also like...

Let op: geld lenen kost ook geld.