Waarop letten bij een prepaid credit card? Ontdek het hier!

Het bezitten van een pre paid credit card kan zo zijn voordelen hebben. Je moet op voorhand een vast bedrag op de kredietkaart plaatsen. Bij het gebruik ervan kan je dan niet meer dan dat bedrag opmaken. De veiligheid zit hem er in dat de bank er geen omkijken meer naar heeft. Net omdat jij het geld al hebt vrijgemaakt en dus niet meer moet terug betalen is het risico nul voor een bank. Voor jou is het dan weer handig dat je een credit card kan gebruiken in de winkel, op reis of op het internet.

Start hier gratis je aanvraag voor een kredietkaart!

Een kredietkaart gebruiken veel mensen, net omdat het zoveel gemak met zich mee brengt. Stel, je bent in de laatste week van de maand, de rekening staat zo goed als op nul, maar je moet toch nog boodschappen doen. Dan kan je de kredietkaart gebruiken om die aankopen te doen. Want het geld gaat dan pas de volgende maand van je rekening. En zo kan je dat elke maand doen. Of je gebruikt de kredietkaart enkel in noodgevallen. Dan is een pre paid credit card ook wel handig. Want er staat al geld op die kaart, en je gebruikt ze alleen bij een dringende aankoop of bijvoorbeeld een herstelling aan je auto. Waar ze ook vaak voor kan worden gebruikt is om aan een jongere te geven. Je zoon of dochter nog cash geld geven is misschien niet meer van deze tijd. Veel veiliger is de prepaid creditcard. Je plaatst er een bepaald bedrag op welke zij kunnen opmaken. Is het geld of krediet op, dan werkt de bankkaart ook niet meer en moet er een herlading gebeuren. Dat kan alleen dan via jou of via de persoon wie het geld op de prepaid credit card moet plaatsen.

Stel je dus voor dat je je zoon of dochter op die manier kan laten betalen in een winkel. Of dat je op reis bent en een budget het opgemaakt. Met een pre paid credit card kan je dit allemaal in orde maken. Je plaatst een bedrag op de kaart en je kan deze over de ganse wereld gebruiken. Want vaak zijn het bekende merken als Visa en mastercard die deze vorm van kredietkaart uitgeven. En deze merken zijn overal aanvaard, dus daar moet je je geen zorgen over maken.

De aanvraag van een pre paid credit card kan je via eender welke bank doen. Informatie kan je al opzoeken via de website van een bank, daar zie je ook de kosten op vermeld staan. Wat handig kan zijn als je enkele banken wil vergelijken en zorgen dat je de beste voorwaarden hebt. Zo bespaar je toch nog op een uitgave, want elke bank zal kosten aanrekenen voor een prepaid creditcard. Kijk dus verder dan alleen bij je huisbank, want er kan altijd een leuke aanbieding zijn bij een andere bank.

Start hier gratis je aanvraag voor een kredietkaart!

You may also like...

Let op: geld lenen kost ook geld.