Opgepast: welke credit card past het best bij jouw profiel?

Een credit card gebruiken lijkt makkelijk en dat is het in feite ook. Maar wist je dat er heel wat verschillende credit cards zijn, die je eigenlijk kan afstemmen op jou eigen gebruik? Een bank speelt graag in op de noden van de klanten en geeft dus kredietkaarten die het best passen bij iemand. Je hebt niet alle opties nodig als je alleen maar in een buurtwinkel gaat boodschappen doen. Maar je hebt wel alles nodig als je vaak reist en een betrouwbare betaalkaart nodig hebt. Ontdek in dit artikel welke credit card het beste bij jou past.

Start hier gratis je aanvraag voor een kredietkaart!

Iedereen is anders op zoveel vlakken. Het karakter van mensen geeft weer hoe we zijn en hoe we handelen in bepaalde situaties. Elk karakter heeft goede en minder goede kanten. Een onderdeel van onze handelingen zijn aankopen die we dagelijks verrichten en keuzes die we daarvoor maken. Hierdoor heeft iedereen een profiel naar uitgaven toe. Als je dan een keuze moet maken om een kredietkaart te kiezen dan moet je kijken naar wat voor profiel je hebt. Dit kan je zelf nagaan door enkele zaken te bekijken. Zoals waar je het vaakst een aankoop doet en voor welk bedrag. Op welk tijdstip van de maand koop je vaakst en hoe zou je dat willen betalen. Reis je vaak voor zaken of plezier en hoe betaal je in een ander land? Voor al die eigenschappen kan je dus een creditcard op maat aanvragen. Ook al zijn de standaard kredietkaarten meer dan voldoende voor veel mensen. Waar het dan vaak om gaat is de uitgavelimiet die je bij een credit card hebt. Dit geeft weer hoeveel je op een maand kan uitgeven. Vaak ligt dit rond de 1250 en 1500 euro, voor veel mensen staat dit gelijk met een maand inkomen.

Banken bieden de voornaamste merken van credit cards aan. Daar moet je de eerste keuze in maken. De twee voornaamste zijn Visa en Mastercard, deze zijn wereldwijd aanvaard, dus je zou hier geen problemen mee mogen ervaren. Eens je de keuze hebt gemaakt naar merk kan je eens kijken welke opties je wenst bij de kredietkaart. Een standaard creditcard kan zeker voldoende zijn, maar voor de mensen die meer opties of veiligheid wensen kunnen kijken naar een uitgebreide versie. Banken stellen de informatie verkrijgbaar via hun websites. Daar kan je alle informatie en voorwaarden al eens lezen, alsook kosten bekijken van de creditcards. Op die manier kan je ook al afwegen welke kredietkaart het beste bij je past. Het kan gewoon als aanvullend betaalmiddel zijn, om eens een sporadische aankoop via het internet te doen. Banken brengen allemaal andere kosten in rekening, net omdat ze moeten concurreren met mekaar. Daar kan jij je voordeel doen als klant.

Start hier gratis je aanvraag voor een kredietkaart!

You may also like...

Let op: geld lenen kost ook geld.