Een credit card aanvragen? Alle details op een rij!

We leven in tijden dat we zeer vaak een degelijke betaalkaart op zak moeten hebben. Cash geld bestaat wel nog, maar is niet meer veilig en zo omslachtig geworden. Je moet eerst cash geld afhalen om het dan te gebruiken in een winkel of bij een aankoop. Niets zo handig dan een credit card, die kan je gebruiken naar wens en je hoeft er enkel je persoonlijke pincode voor uit het hoofd te leren. Als je een vast inkomen hebt en meerderjarig bent kan je een creditcard vandaag nog aanvragen. Bij eender welke bank, ontdek alle details in dit artikel.

Start hier gratis je aanvraag voor een kredietkaart!

Op reis is een credit card zeer handig. Je kan overal betalen en pas de volgende maand gaat het geld van de rekening. Want je koopt op krediet, nu iets aankopen wil dus niet zeggen dat het geld direct van je rekening gaat. Je moet ook geen cash meer op zak te hebben. Wat veel mensen als heel lastig ervaren, zeker op reis. Een andere munt aanvragen in de bank is ook verleden tijd, want met een credit card betaal je overal zonder probleem. Het omzetten naar andere valuta gaat automatisch. Het kan zijn dat je hiervoor een kost moet betalen, dan kan bank per bank verschillen. Net zoals de totale kosten voor een credit card, de ene bank zal hier niets voor aanrekenen, de andere net heel wat per maand of per jaar. Als je dus de aanvraag overweegt om een creditcard aan te vragen, kijk dan goed naar de kosten die je moet betalen. Het is best te kiezen voor een creditcard waarbij je de laagste kosten moet betalen. Maar vergelijk ook goed dat je overal naar dezelfde creditcard kijkt, want je kan extra eigenschappen nemen bij de aanvraag. Zoals een hogere uitgavelimiet, extra verzekeringen en nog van die zaken.

De uitgavelimiet is dus wat je maandelijks kan spenderen met de creditcard. Niet meer, maar wel minder natuurlijk. Deze hangt wat samen met de inkomsten die je maandelijks hebt. Zodat je de uitgaven ook kan terug betalen. Anders zou je nogal in het rood gaan en dat is niet goed voor jou en de bank heeft dat niet graag. Want elke bank wil het risico in een klant zo laag mogelijk houden, vandaar ook dat je inkomsten moet hebben om een creditcard te kunnen aanvragen. Een extra zekerheid zijn de verzekeringen die je kan vragen bij een creditcard, vaak zit er al eentje standaard bij, maar deze kan je uitbreiden. Mocht er iets verkeerd gaan met een online bestelling of aankoop elders, dan kan je de verzekering aanspreken en de betaling blokkeren of dergelijke meer. De details van een credit card bepalen ook hoeveel je er jaarlijks moet voor betalen. Bekijk dit goed als je eentje wenst aan te vragen. Je hoeft trouwens niet bij je huisbank te blijven om een creditcard aan te vragen.

Start hier gratis je aanvraag voor een kredietkaart!

You may also like...

Let op: geld lenen kost ook geld.