Een virtuele kredietkaart: ideaal voor jou?

Naast een gewone kredietkaart bestaat er ook zo iets als een virtuele kredietkaart. Mocht je dit niet kennen, geen probleem, het is nog een vrij nieuwe dienst die banken aanbieden. Ook al komt er het woord kredietkaart in voor, je krijgt deze eigenlijk niet in handen. Het is eerder een code die je krijgt waarmee je makkelijk en snel online kan betalen. De ideale oplossing dus voor wie graag online winkelt. Dus interessant voor een grote laag van de bevolking, aangezien we steeds meer en meer online winkelen.

Start hier gratis je aanvraag voor een kredietkaart!

Het online shoppen zit in de lift, steeds meer mensen kopen hun diensten en artikelen aan via het internet. In het begin van het internet was dit omdat de goederen daar vaak goedkoper waren, maar nu is het vaak het gemak dat primair is. Voor een bepaald product waar we anders de auto voor moeten nemen, kunnen we nu via het internet bestellen en op ons thuis adres laten aankomen. Makkelijker kan niet natuurlijk. Er is nu zelfs al de mogelijkheid om je bestelling in winkels of op een postkantoor te laten aankomen, als dat makkelijker uitkomt. Aangezien veel mensen overdag weg werken zijn, staat de koerierdienst voor een gesloten deur en jij geraakt niet aan je pakje. Dat kan je dus voorkomen door je bestelling op een plek te laten aankomen waar je na je werkuren nog kan gaan ophalen. Het online bestellen is één ding, het betalen ervan een ander. De meest gekozen betaalmethodes via het internet zijn bancontact en kredietkaart. Twee betaalkaarten die we in onze portefeuille hebben zitten en dus het makkelijkst gebruiken voor dit soort zaken.

Een virtuele kredietkaart kan daar ook een handige oplossing voor zijn. Zoals boven al vermeld krijg je dus geen fysieke kaart in handen maar eerder een code. Hoe werkt het precies? Als je van de bank een goedkeuring krijgt om een virtuele kredietkaart te gebruiken dan ontvang je de code thuis. Je moet ook een bedrag opladen dat je met de virtuele kredietkaart kan gebruiken. Dat is ook het maximum dat te gebruiken is. En dat is niet zomaar natuurlijk. Zo kan je geen al te grote uitgaven doen als je iets aan het bestellen bent. En zo kom je dus ook niet in de financiële problemen. Een ander voordeel ervan is dat je zeer bewust omgaat met je uitgaven. Je kan de virtuele kredietkaart alleen maar gebruiken bij een internet aankoop, niet in de winkel of via een echte kredietkaart.

Zo een virtuele kredietkaart is ook veilig, aangezien je geen naam of adresgegevens moet bewaren. Je linkt ze aan je bestaande kredietkaart, visa of mastercard en zo kan je deze gebruiken bij het betalen. Ben je al overtuigd van de voordelen, dan kan je makkelijk eentje aanvragen via je bankkantoor. Bekijk de kosten die ervoor moet betalen, want deze dienst is helaas niet gratis.

Start hier gratis je aanvraag voor een kredietkaart!

You may also like...

Let op: geld lenen kost ook geld.