De prepaid kredietkaart: alles onder controle, geen gezeur!

Iedereen kent de normale kredietkaart wel. Vandaag iets kopen en pas een maand later betalen. Een handige manier om het eind van de maand te overbruggen of voor op reis. De prepaid kredietkaart geeft je hetzelfde betaalgemak, enkel heb je meer controle over je uitgaven. En dat kan in veel gevallen handig zijn. Je weet exact hoeveel je kan uitgaven en je zal rekening houden met dat bedrag.

Prepaid kredietkaart aanvragen? Klik hier!

De gewone betaalkaart, gelinkt aan je bankrekening heeft iedereen. Die heb je sowieso nodig om een betaling te kunnen maken in een winkel. Even de pincode ingeven en het geld gaat onmiddellijk van je rekening. Deze kaart zal nooit verdwijnen, zoveel mensen hebben ze in hun portefeuille en genieten elke dag van het gemak ervan. Een kredietkaart heeft in feite dezelfde werking, je kan er ook overal mee betalen, ook dankzij de pincode. Ook al kan je met een gewone betaalkaart in het buitenland terecht om betalingen te doen, het verschil met een kredietkaart is dat je hiermee nog meer zekerheid hebt dat de betaling zal lukken. Visa en Mastercard zijn twee merken van kredietkaarten die overal en wereldwijd aanvaard zijn.

En dat is net een groot voordeel, eender waar je bent op reis voor plezier of zaken kan je met de prepaid kredietkaart ook terecht. Het verschil hier is dus dat je op voorhand een bepaald bedrag op je prepaid kredietkaart moet plaatsen. Je kan dat bedrag dan opmaken. Eens dat bedrag op is kan je geen betaling meer doen. Met een gewone kredietkaart zou dat wel nog lukken. Daarom heb je zoveel meer controle met een prepaid kredietkaart. Want voor sommige mensen is het nodig om een strikte controle te hebben over de uitgaven met een prepaid kredietkaart. Ook als het een betaalmiddel is voor iemand van de familie. Bijvoorbeeld je kinderen die je een betaalmiddel wil laten gebruiken. Je plaatst elke maand een vast bedrag op die prepaid kredietkaart en ze kunnen het spenderen aan eender wat ze willen. Zo weet je dat er geen gekke dingen mee zullen gebeuren. Ook bij diefstal kan het interessant zijn. Mocht het pas laat zijn dat je merkt dat de prepaid kredietkaart gestolen is, dan kan er niet meer afgehaald worden dan dat er werd op geplaatst. Het spreekt voor zicht dat je bij diefstal zo snel mogelijk card stop moet contacteren om de uitgaven van de kredietkaart te laten afsluiten.

Zo wat alle banken bieden een prepaid kredietkaart aan. Dus waarom niet eens enkele banken contacteren om hun aanbod te horen. Via het internet kan je vaak al een eerste informatie vinden en eventueel zelfs de prepaid kredietkaart aanvragen. Kijk goed naar de kosten die de bank zal aanrekenen, hier kan je nogal wat verschil op merken dus kan het interessant zijn om de prepaid kredietkaart te kiezen met de laagste kosten.

Prepaid kredietkaart? klik hier!

You may also like...

Let op: geld lenen kost ook geld.