Alles onder controle met een prepaid credit card!

Geld uitgeven tijdens het shoppen geeft soms een goed gevoel, maar achteraf zie je de afrekening en denk je ‘ben ik toch niet te ver gegaan’? Het overkomt heel wat mensen, als ze een kredietkaart gebruiken. Zeer makkelijk om hiermee te betalen en pas een maand later je uitgaven van de rekening zien te gaan. Je hebt niet onmiddellijk door dat je nu al aan het kopen bent. Maar als het geld van de rekening is krijg je misschien een slecht gevoel. Hoe kan je dat voorkomen? Met een prepaid credit card. Hier kan je op voorhand een bedrag instellen. Hoe alles in mekaar zit, lees het artikel helemaal uit.

Start hier gratis je aanvraag voor een kredietkaart!

Met een gewone betaalkaart gaan al je uitgaven onmiddellijk van je rekening. Voor de dagdagelijkse boodschappen is dat allemaal niet zo erg. Maar als je eens wil gaan shoppen of er komt een grote onvoorziene kost dan is een kredietkaart toch wel handig. Zo stel je de betaling nog een maand uit en heb je nog wat tijd om het geld bij mekaar te krijgen, mocht dat nodig zijn. Maar om nog meer controle te behouden over je uitgaven bestaat er nu ook de prepaid credit card. Met deze kredietkaart kan je een vast bedrag als krediet laten plaatsen en kan je ook niet meer spenderen dan dat vaste bedrag. Zo ben je zeker dat je niet over je limiet gaat en kan je dus met een gerust hart gaan winkelen of aankopen doen. Ook handig deze prepaid credit card is voor je kinderen. Zo hebben ze een veilige betaalkaart op zak, maar weet jij wel dat ze niet meer kunnen uitgeven dan dat er op de kredietkaart staat. Cash geld is minder en minder aantrekkelijk, je moet er ook steeds voor naar een bankautomaat om het af te halen. Je weet niet meer hoeveel er in je portefeuille zit als je naar de winkel trekt en zo verder. Bij verlies ben je het ook kwijt, een prepaid credit card heeft nog het voordeel dat er een verzekering aan vast hangt. Als er problemen opduiken kan je steeds de de verzekering aanspreken.

Mocht je een prepaid credit card willen aanvragen, zeer waarschijnlijk heeft je eigen huisbank dit in hun aanbod. Kijk altijd eens naar welke kosten ze aanrekenen, want daar kunnen banken nogal in verschillen. Mochten die kosten te hoog uitvallen, dan kan je altijd naar een andere bank uitkijken. De websites van banken bevatten deze informatie en daar kun je dus beginnen vergelijken. Je kan trouwens een prepaid credit card bij een andere bank aanvragen en die linken aan je vaste bankrekening. Zo moet je geen extra werk doen of overstappen naar een andere bank.

Start hier gratis je aanvraag voor een kredietkaart!

You may also like...

Let op: geld lenen kost ook geld.