Welke credit cards zijn het voordeligst? Advies en tips!

Met een overtal aan banken weet je niet meer welke je moet kiezen. De gevestigde waarden of eerder een nieuwe bank? Er bestaan ook tal van internet banken waar je terecht kan. Zij hebben geen filialen meer en doen alles via hun website of telefonisch contact. Er zijn zaken waar je beter persoonlijk contact voor kan hebben, maar andere diensten zoals een credit card kan je best wel via het internet of via de website van een bank aanvragen. Hoe gaat dat allemaal in zijn werk en wat zijn de voordeligste credit cards?

Start hier gratis je aanvraag voor een kredietkaart!

Aan credit cards zijn kosten verbonden, zoals je misschien weet. Banken moeten hun inkomsten ergens vandaan halen. En eens je een dienst hebt lopen bij een bank, dan betaal je daar periodieke kosten op. Voor een bankrekening kan dat maandelijks zijn, voor een credit card jaarlijks. Hoeveel die kosten zijn hangen af van welke dienst je afneemt en bij welke bank je die afsluit. Dus een bank is een bank, is eigenlijk een stelling die niet op gaat. Je winkelt ook niet altijd in de duurste winkel, dan moet je ook niet de duurste bank en duurste credit card kiezen. Ga voor goedkoper, de werking van een credit card blijft steeds dezelfde. Je kan op krediet kopen, dat wil zeggen dat je vandaag iets kan aankopen in de winkel en pas de volgende maand het geld van je rekening zien gaan. Dat is zo wat het grootste voordeel van de credit cards.

Of je dan alle banken moet bezoeken of via het internet zoeken, dat moet jij uitmaken. Ons lijkt het makkelijkst en snelst dat je via de websites van banken op onderzoek gaat. Vergelijk de kosten die vermeld staan bij de credit card die je wenst af te sluiten. Twee bekende merken zijn Visa en Mastercard. Welke de beste is kan niemand je zeggen, want ze doen allebei identiek hetzelfde. Maar er zijn standaard credit cards en er zijn er met meer opties. En die met meer opties hebben ook hogere kosten. Dus afhankelijk van je uitgave patroon kan je daar kiezen wat je precies wenst. Ben je niet vaak op reis en koop je in winkels dicht in de buurt, dan is de standaard versie van een credit card al meer dan voldoende. Heb je wel zoveel mogelijk opties nodig, dan moet je verder kijken.

Lees ook alle kleine lettertjes voor je een aanvraag indient. Want daar kunnen nog heel wat belangrijke zaken vermeld staan. Op de website van een bank kan je alle informatie al vinden, samen met de kosten vermeld per soort credit card. Eens je ongeveer weet welke je moet hebben kan je de aanvraag indienen. Die kan online of in een bankkantoor gebeuren. Neem een verwerkingstijd van ongeveer twee weken in gedachten. Dan krijg je de kredietkaart en pincode thuis.

Start hier gratis je aanvraag voor een kredietkaart!

You may also like...

Let op: geld lenen kost ook geld.